Alapszámla

2012. szeptember 13., csütörtök 12:27

Az Európai Unió ajánlása nyomán a Magyar Kormány felkérte a Magyar Bankszövetséget egy magyarországi alapszámla létrehozására. A Bankszövetség Elnöksége ennek nyomán bocsátotta ki 1/2012. számú ajánlását az alapszintű szolgáltatásokat nyújtó lakossági fizetési számlákról. Az önszabályozás megalkotásakor arra törekedtünk, hogy az uniós ajánlás céljait a hazai igényekkel összhangban valósítsuk meg. Megállapítottuk, hogy a hazai bankok kínálatában számos olyan lakossági számlatermék létezik, amely megfelel az uniós elvárásoknak, ezért az önszabályozásban nem egy újabb számlakonstrukció megalkotására törekedtünk, hanem arra, hogy csokorba szedjük az alapszámla kritériumainak megfelelő, különböző bankoknál különböző elnevezéssel kínált számlatermékeket. A bankszövetségi ajánláshoz csatlakozott bankok és takarékszövetkezetek által alapszámlának minősített számlatermékeket a honlapunkon találhatja.
Részletek