JÓTETT Bank

A Magyar Bankszövetség társadalmi felelősségvállalási kezdeményezése

A bankok, pénzintézetek rendszeresen és nagy számban nyújtanak banki adományokat társadalmi felelősségvállalási programjaiknak köszönhetően. 2020-ban a koronavírus-járvány okozta helyzet új kihívások elé állította a társadalmat. Fontosabbá vált a jószolgálati tevékenység. A bankszektor túlmutatott alaptevékenységén - a gazdaság pénzáramlásának fenntartásán és élénkítésén. Szektorszintű összefogással indítottuk el a JÓTETT BANK névre keresztelt programunkat.

A járvány az egészség- és az oktatásügyet közvetlenül, és jelentősen érinti. A JÓTETT Bank erre a két területre fókuszálva dolgoz ki banki adományozást programhetek keretében:

A kezdeményezés sikerét nagy banki összefogás biztosítja, amelyben oroszlánrészt vállal számos tagintézményünk. Az eredményekről folyamatosan adunk majd tájékoztatást.

A rendezvénysorozatokon a szervezők összpontosítanak a COVID helyzetre vonatkozó óvintézkedésekre és az előírások betartására kérik a közreműködő kollégákat.

BANKI VÉRADÓK HETE

A Jótett Bank első társadalmi szolgálata, a Banki Véradók Hete (2020. október 12-16.), amely az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével valósul meg.

A véradomány, a véradás nagyon fontos társadalmat érintő ügy. A pandémia, valamint a nyári szabadságolások miatt drasztikusan csökkent az országos vérkészlet. A banki vezetők és munkatársaik, mint véradók adománya a betegek számára a gyógyulást, a túlélést, az életben maradást jelenti.

BANKI VÉRADÓK HETE galéria BANKI VÉRADÓK HETE galéria BANKI VÉRADÓK HETE galéria
Nagyméretű fényképek nyomtatott médiához »

DIGITÁLIS GYORSÍTÓSÁV

A JÓTETT Bank oktatásügyet érintő adományozási programja, az iskolák, illetve rászoruló diákjaik digitális felzárkóztatását tűzte ki célul.

A Digitális Gyorsítósáv (2020. november 30- december 4.) a különböző banki programokhoz illeszkedve, a pénzintézetek hardvereinek kiosztásával valósul meg.

A köznevelési intézmények digitális munkarendjének első bevezetése 2020 tavaszán történt. Több, nem csak falusi iskolákban fordult elő, hogy a jobb módú családok keresték meg a már nem használt számítógépeiket, okoseszközeiket, hogy a szegényebb sorsú diákok is elérjék az online oktatási anyagokat, részt vehessenek a tanórákon.

A bankok erre a társadalmi jelenségre adnak pozitív választ; az oktatási anyagok eléréséhez és feldolgozásához használható berendezéseik adományozásával.