Publikációk

Digitális állampolgárság - digitális banki ügyintézés

A Magyar Bankszövetség digitalizációs javaslatai ide kattintva érhetők el

Kovács Levente - Terták Elemér: Financial Literacy - Theory and Evidence

Kovács Levente - Terták Elemér: Financial Literacy - Theory and Evidence - ide kattintva letöltheti a teljes anyagot

Megjelent a Bankmenedzsment Banküzemtan könyv

Bankmenedzsment Banküzemtan (Szerk.: Kovács Levente-Marsi Erika)

Hiánypótló művet, a jelen banki / pénzügyi ismereteit, azaz összefoglalóan a gyakorló bankárok kézikönyvét jelentette meg 2018 végén a Magyar Bankszövetség.

A körülöttünk lévő világ, a gazdaság egyre dinamikusabb ütemben fejlődik. A pénzügyi folyamatok felgyorsulnak a digitalizáció, a technológia innovációja nyomán. Az ügyfelek igényei, elvárásai növekednek, a szolgáltatások egyre sokszínűbbek, a földrajzi határok eltűnnek, a nemzetközi és hazai jogszabályi környezet gyorsan változik. A fenti kihívások miatt a banküzem is megújul, új formákat, eszközöket mutat fel. Ezek bemutatására vállalkozik a hiánypótló könyv.

Társszerkesztőként mindenkinek ajánlom a könyvet, aki érdeklődő és nyitott a jelen kor alkalmazott pénzügyi ismeretének, kultúrájának megismerésére.

Kovács Levente

Az ajánlásokból idézve:

- Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke: „…Nem csupán szakmai kézikönyv, hanem a professzionális ismereteink folytonos bővítése érdekében kezdeményezett, belső párbeszéd eszköze is.”

- Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója: „…Mindeddig kevés olyan mértékadó munka született, amelyik átfogóan mutatja be a bankok összetett működését, a komplex pénzügyi folyamatokat. … példátlan együttműködés eredménye, hiszen jelentős részben ma is aktív, a hétköznapokban egymással versengő bankárok alkották.”

- Pleschinger Gyula, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke: „A pénzügyi tudatosság színvonalának emelése napjaink fontos kihívása. A pénzügyi termékek és szolgáltatások gyorsan bővülő és változó kínálata mind a banki ügyintézők, mind az ügyfelek számára elengedhetetlenné teszi azok pontos ismeretét és megértését, annak érdekében, hogy egyenrangú félként kölcsönösen előnyös ügyleteket kössenek.”

- Csaba László, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára: „Korszerű szemlélete és a részletekre is kiterjedő alapossága révén hézagpótló mű a pénzügyi felsőoktatás egészében.

Ciklusváltó évek, párhuzamos életrajzok

A könyv szinte családiasan nyílt beszéd fontos, vezető személyiségek karrierjének tapasztalatairól, szakmai prioritásairól és értékeiről, de számos esetben még arról is, hogy milyen útmutatásokat adnak a gyermekeiknek. Ez a kötet emberi arcokat, szektorunk valós emberi arcát mutatja meg a nyilvánosságnak.

A Ciklusváltó évek kordokumentum is, a szó teljes értelmében. Egyrészt azért, mert nemcsak a tudományos igényű áttekintést és analízist egyaránt nyújtó bevezető tanulmány, hanem az interjúk történetileg elemző részei is informatívak, érdemiek. Továbbá a vezetéstechnikák vagy éppen a sikerreceptek iránt érdeklődőknek is bőven ad muníciót ez a kötet.

A kötet letöltése

Gadó Gábor: Verseny és információcsere (Az ún. BankAdat ügy tanulságai)

Gadó Gábor – Verseny és információcsere (Az ún. BankAdat ügy tanulságai) cikket ide kattintva töltheti le.

Az írás a Gazdaság és Jog 2016. évi 7-8. duplaszámában (34-48. o.) jelent meg: Gazdaság és jog kiadvány