Erste Jelzálogbank Zrt.
Alapítás: 2015
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26.
Telefon: +36-1-268-4350
E-mail: erste@erstebank.hu
Weboldal: www.erstebank.hu
Kármán András vezérigazgató
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon 100% Erste Bank Hungary
Külföldi tulajdon

Az Erste Jelzálogbank Zrt.-t az Erste Bank Hungary Zrt. alapította 2015-ben, egyedüli részvényese az Erste Bank Hungary Zrt. Az Erste Jelzálogbank Zrt. szakosított hitelintézet (jelzálog-hitelintézet), tevékenységét a jelzálog-hitelintézetről és a jelzáloglevélről szóló 1997. évi XXX. törvény alapján végzi.

Magyarországon kizárólag jelzálog-hitelintézet jogosult jelzáloglevelet kibocsátani, a jelzáloglevelek fedezete pedig kizárólag a jelzálog-hitelintézeti törvényben meghatározott feltételeknek megfelelő jelzáloghitel, állami készfizető kezességvállalással biztosított hitel, illetve biztonságos, likvid értékpapír – elsősorban állampapír – lehet.

Az Erste Jelzálogbank Zrt. célja, hogy a befektetői igények messzemenő figyelembevételével vonjon be tőkepiaci forrásokat a jelzáloghitelek finanszírozásába, hosszú és stabil forrást biztosítva ezzel az Erste Bank Hungary Zrt. és az Erste Jelzálogbank Zrt. más partnerei által nyújtott jelzáloghiteleknek