Kik vagyunk?

BankszövetségA Magyar Bankszövetség a hazai bankok érdekképviseleti szerve, a banki közösség hivatalos álláspontjának koordinátora és képviselője. A szövetség legfontosabb feladata a tagjait érintő szakmai érdekek képviselete. A szakmai álláspontok kialakítása érdekében a Magyar Bankszövetség a bankok szakértőiből álló munkabizottságokat alakít.

Tevékenységeink

 • a bankszektor érdekeinek képviselete
 • szakértői egyeztetések
 • részvétel a jogszabály-előkészítési munkában
 • együttműködés más szakmai és civil szervezetekkel
 • szakmai munkabizottságok és munkacsoportok működtetése
 • Etikai Bizottság működtetése
 • koordináció és szakmai egyeztetés a kormányzati döntések előkészítése során
 • részvétel az Európai Bankföderáció (EBF) döntéshozatalában
 • az EBF szakmai állásfoglalásainak implementálása
Hová forduljak egyéb banki kérdésekkel?

Tudnivalók

Kiberbiztonsági edukációs kampányt kíván elindítani a digitális pénzügyi műveleteket végző lakossági ügyfelek tudatosságának további erősítése érdekében az MNB és a Magyar Bankszövetség. A kezdeményezésre nagy szükség van, hiszen az online fizetési műveletek számának gyarapodásával párhuzamosan az utóbbi években nőtt az ügyfelekkel szembeni visszaélési kísérletek száma is. A hazai elektronikus pénzforgalom ugyanakkor európai összehasonlításban is rendkívül biztonságos, a sikeres visszaélések és az ügyfelek által elszenvedett veszteség forgalomhoz viszonyított aránya ...

A magyarországi bankok az ukrajnai háború kitörését követően, szinte azonnal reagálva lépéseket tettek a humanitárius válság kezelésére, az ukrajnai menekültek megsegítésére.

Bankok által nyújtott támogatások, aktivitások:

 • Az ukrán állampolgárok számlanyitásának, banki ügyintézésének segítése, egyes bankoknál  anyanyelvükön elérhető tájékoztatók biztosítása.
 • Számos bank speciális szolgáltatásokat vezetett be, többek között az ukrán hrivnya magyar forintra történő átváltását az erre kijelölt fiókokban, adott összeghat&aacu...

Dear colleagues,

We are reaching out to you with an urgent invitation to support the European banks for Ukraine solidarity campaign launched today. We are aware and appreciate that your members may already have done a lot, but the simple reality is that much more help is urgently needed.

This initiative by the European Banking Federation (EBF) together with the Polish Bank Association and the Hungarian Banking Association aims to mobilize further donations from banks to where they are needed most: to local NGOs operating in countries neighboring Ukraine. You can help us promote the initiative to European banks by taking two simple steps:

 1. Invite your member banks to join the solidarity initiative using the fundraising kit, which includes clear instructions and a template invitation to the banks in your country.
 2. Use our campaign banner (also provided in the fundraising kit) throughout your organization in all your e-mai...

Magyar Bankszövetség

JÓTETT Bank - ZÖLD SZÍV Program

ZÖLD SZÍVvel és a méhek szorgalmával a zöldebb jövőért

A fenntartható jövő érdekében minden banki dolgozó nevében 3 fát, összesen 120 ezer facsemetét, ültetett el a magyar bankszektor a Bankszövetség kezdeményezésére. Dr. Nagy István agrárminiszter személyesen üdvözölte a JÓTETT Bank - ZÖLD SZÍV Programot, és elismerő okleveleket adott át a kiemelt támogatóknak.

Napjainkban a bankszektor fontos közvetítő, finanszírozó szerepet valósít meg a fenntartható gazdaság növekedésének elősegít&eacut...

Fontos és örömteli, hogy Magyarországon évek óta elhivatott szakértők, intézmények dolgoznak azért, hogy a fiatalok jobban kezeljék pénzügyeiket –emelte ki Gion Gábor pénzügyi államtitkár a nyolcadik PÉNZ7 ünnepélyes megnyitóján. Ebben a tanévben pénzügyi témakörben a „Pénzügyi tervezés és megtakarítások”, vállalkozói témakörben az „InnoVál(l) - Vállalkozz okosan!” téma van fókuszban.

A pénzügyi tudatosságot és vállalkozói kompetenciákat fejlesztő programsorozatba csaknem 1000 iskola közel 170 ezer diákja 450 önkéntes közreműk&o...