Tagjaink

Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
Alapítás: 1996
Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 55-61.
Telefon: +36-1-411-8181
E-mail: https://www.fundamenta.hu/kapcsolat
Weboldal: www.fundamenta.hu
Elnök/Vezérigazgató(k):
Tátrai Bernadett elnök-vezérigazgató
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon Generali Biztosító Zrt. 14,88% UniCredit Bank Hungary Zrt. 7,38% Sberbank Magyarország Zrt. 1,39%
Külföldi tulajdon Bausparkasse Schwäbisch Hall AG 51,25% Bausparkasse Wüstenrot AG 13,63% Wüstenrot & Württembergische AG 11,47%

Bemutatkozás

A Fundamenta története egyidős a magyarországi lakás-takarékpénztárak történetével, szakosított hitelintézetként 1997 óta folytat lakás-takarékpénztári tevékenységet. Tevékenységi köre kiterjed a lakás-előtakarékossági szerződés szerinti betétgyűjtésre, hitelnyújtásra, illetve az e szerződéshez kapcsolódó áthidaló kölcsön nyújtására.
Az indulás óta mind a lakás-takarékpénztári szegmens, mind a lakásfinanszírozási piac meghatározó szereplőjévé vált. Részvényeseik megbízható, stabil pénzügyi háttérrel rendelkező biztosítótársaságok, bankok és lakás-takarékpénztárak működtetésében érdekelt társaságok. A részvények döntő hányadát a lakás-takarékpénztár szakmai hátterét is biztosító Bausparkasse Schwäbisch Hall AG és a Wüstenrot lakás-takarékpénztár német és osztrák illetőségű vállalatai birtokolják. További nagy részvényes a Generali csoport magyarországi érdekeltsége, a Generali Biztosító Zrt. A banki részvényesek a magyar pénzügyi rendszer kiemelkedő képviselői, amelyek innovatív tevékenysége jelentős mértékben hozzájárult a magyarországi bankszektor lakossági és vállalati szegmensének fejlődéséhez.


A 2018. október 16-ai törvényi változást követően a Fundamenta továbbra is ügyfelei és leendő ügyfelei lakásmegvalósítási terveinek szolgálatában áll, és megtakarítási, valamint hitel termékeivel segíti a magyar lakosságot ingatlanjaik felújításában és korszerűsítésében, illetve lakás vagy ház vásárlásában. A Fundamenta leányvállalata révén 2019 nyarától a lakossági állampapírok közvetítésében is egyre nagyobb szerepet vállal kiválóan képzett, a termékből külön is vizsgát tett, MNB engedéllyel rendelkező, országos lefedettségű Személyi Bankár hálózatával.
A társaság 2019-es innovációi között szerepel - lakás-előtakarékossági termékkínálata bővítése mellett - az új piaci szegmensekbe történt belépés is. Az egyik ilyen a megújuló energiaforrások, ezen belül a napelem-rendszerek telepítésének közvetítése, illetve finanszírozása. A 2019-es év másik nagy újdonsága, hogy a Fundamenta októberben belépett az ingatlanközvetítés piacára is. A Fundamenta Ingatlan elindításának köszönhetően a társaság egy kézből tudja kínálni az ingatlanok vételét, eladását, valamint finanszírozását.


A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 2019 márciusában a XII. kerületi HillSide Irodaházba költözött, és 2019 áprilisától ügyfélpontja is ezen a címen érhető el az ügyfelek számára. A fenntarthatósági szemlélettel tervezett, modern, környezettudatos megoldásokkal kialakított impozáns épület mind tömegközlekedési eszközökkel, mind gépjárművel jól megközelíthető.