Nemzetközi Bankárképző

2012. szeptember 25., kedd 10:31

Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. a hazai bankszakmai oktatás és továbbképzés meghatározó szereplője, folyamatosan bővülő oktatási profiljában a speciális bankszakmai, kockázatkezelési tanfolyamok mellett hazai akkreditált szakképesítést nyújtó, magyar diplomát adó, illetve nemzetközileg akkreditált banki, befektetés-elemzői programok találhatók. Rendszeresen szervez szakmai konferenciákat, platformot teremtve a bankszakmát aktuálisan foglalkoztató kérdések megvitatására.

A Bankárképző másik profilja a tanácsadási tevékenység: az intézmény Magyarország vezető bankszakmai tanácsadója, mely specializáltan üzleti, stratégiai és kockázatkezelési megoldásokat nyújt hitelintézetek és pénzügyi intézmények számára. A Bázel II szabályozással kapcsolatos tanácsadás hazai úttörőjeként támogatja a hitel- és működési kockázati projektek megvalósulását.

A Bankárképző szakértői nemzetközi szinten is aktívak: rendszeresen oktatnak tőzsdei, bankszakmai ismereteket, tartanak előadásokat többek között a kelet-európai régióban és Dubaiban, emellett tanácsadási tevékenységet is ellátnak határainkon túl.

Együttműködési területek:

A Bankárképző és a Bankszövetség számos szakmai területen működik együtt (például HunOR – Magyar Működési Kockázati Adatbázis, Hitelintézeti szemle).

Elérhetőségek:

Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt.
Honlap: www.bankarkepzo.hu
Cím: 1021 Budapest, Tárogató út 2-4.
Telefon: (36-1) 224-0710, (36-1) 224-0747

Fax: (36-1) 201-1330
Email: bankarkepzo@bankarkepzo.hu

A Pénzügyi Tervezők Szakmai Tanácsa Nonprofit Kft. (PTSZT) a banki, biztosítási és befektetési piac képviseletét ellátó érdekvédelmi szervezetek – a Magyar Bankszövetség, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ), a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ), a Befektetési Szolgáltatók Szövetsége (BSZSZ) és a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. – együttműködésével jött létre 2009-ben azzal a céllal, hogy Magyarországon is meghonosítsa a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő pénzügyi tanácsadási és pénzügyi tervezői képzési és vizsgarendszereket, és ezáltal előmozdítsa a minőségi pénzügyi szolgáltatás, azon belül is a pénzügyi tanácsadás és tervezés szakmai színvonalának és etikai normáinak kialakítását, illetve fejlesztését.

A PTSZT az Európai Pénzügyi Tervező Szövetség (European Financial Planning Association – EFPA) magyarországi tagszervezeteként jogosult szakmai képzési programok és képzőintézmények akkreditálására és az EFPA sztenderdjeinek megfelelően pénzügyi tanácsadó és tervező szakemberek minősítésére. Palettáján jelenleg a pénzügyi, befektetési termék tanácsadásával vagy értékesítésével foglalkozók számára kialakított Minősített Befektetési Tanácsadó képzést, és az erre épülő, kiemelt lakossági ügyfelek részére tanácsadást végzők és privátbankárok számra ideális Európai Pénzügyi Tanácsadó képzést találjuk. A szervezet az általa akkreditált képzéseket sikeresen elvégzett jelöltekről egy nyilvánosan hozzáférhető regisztert vezet.

Pénzügyi Tervezők Szakmai Tanácsa Nonprofit Kft. (PTSZT)

Honlap: www.ptszt.hu

Cím: 1021 Budapest, Tárogató út 2-4.
Telefon: 06 1 224 0700 ; 06 1 224 0728
E-mail: ptszt@ptszt.hu