Tagjaink

Széchenyi Kereskedelmi Bank
Alapítás:
Cím:
Telefon:
Kék szám::
Fax:
E-mail:
Website:
2008
1126 Budapest, Nagy Jenő utca 12.
06-1-880-1500
-
06-1-880-1600
info@szechenyibank.hu
Elnök/Vezérigazgató(k):
Szakács Tibor, Elnök-vezérigazgató
A Bank tulajdonosi szerkezete:
TulajdonosJegyzett tőke
Hazai tulajdonT&T Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő zRt51%
Hazai tulajdonMagyar Állam49%

Bemutatkozás

Eredeti nevén az SPE Bankot , ma Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. amerikai tulajdonos alapította, legfőképp a hitelek másodlagos piacáról történő vásárlásra, a Bank által könyveiben tartott kölcsönökkel kapcsolatos work-out tevékenységre, illetve azok átstruktúrálására, stb.

A Bank hosszú engedélyezési eljárás után 2009.áprilisában szerezte/kapta meg a kereskedelmi banki tevékenységre jogosító működési engedélyt. Az időközben elmélyülő világgazdasági válság miatt nem tudta elindítani a tervezett üzleti tevékenységét, ezért tulajdonosa úgy döntött, hogy 100 %-os tulajdonrészét a potenciális vevők tendereztetése útján értékesíti.

Az eladási tranzakciót 2010. március 02-án a PSZÁF EN-I 129/2010 számú határozata zárta le, melynek következtében a T&T Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Zrt. A Bankban közvetlen, minősített (100 %-os) befolyást szerzett.

A tulajdonosváltást követően a  bank az eddigi működéstől és üzleti aktivitástól eltérően elkezdte beindítani mindazokat a tevékenységeket, amelyekre 2009-ben kapott a PSZÁF-tól engedélyt, és amelyek a bank megalapítását indokolták.

A Bank stratégiájának alappillérei:

Hitelszövetkezeti együttműködés

A Bank kölcsönösen előnyös együttműködés kialakítására törekszik a hitelszövetkezetekkel, illetve az integráción kívüli takarékszövetkezetekkel

A tulajdonosi csoporton belüli együttműködés

A bank a Florénus Lízing Zrt.-vel valamint a Platinium Szolgáltatóház Zrt.-vel együttműködve faktoring, lízing és egyéb szolgáltatásokat nyújt saját, valamint partnerei ügyfeleinek, igykezve kihasználni az ebből fakadó szinergikus hatásokat.

Részt kíván venni az un. versenypiacon:

 • KKV-k
 • Lakossági ügyfelek, kiegészítve private banking szolgáltatásokkal
 • Közösségi ügyfelek, úgy mint:
 • kis önkormányzatok
 • egyházak, stb.
 • Rövidtávú tervei között szerepel a befektetési tanácsadás, s az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások bevezetése is.

Termékstruktúra:

 • alapvető banki szolgáltatások mind betét, mind hitel oldalon
 • kiemelt ügyfeleknek egyedi termékek
 • innovative, technológiai termékek
 • befektetési szolgáltatások
 • stb.

Összegezve:

Ez egy magyar bank, színtiszta magyar tulajdonban , magyar ügyfeleknek , olyan stratégiával, amely ügyfélorientált, s egyaránt figyelembe veszi az ügyfél, a nemzetgazdaság és a tulajdonos érdekeit, így kíván a piacon hatékonyan és eredményesen működni.