OTP Lakástakarék
1997
1051. Budapest, Nádor utca 21.
(36-1) 3666-888
Gyuris Dániel

A német mintára bevezetett lakás-előtakarékossági rendszer hazai alapjait, a lakástakarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. számú törvény fektette le, melynek alapján az OTP Lakástakarékpénztár Rt. 1997. június 2.-án kezdte meg működését. Az OTP Lakástakarék Zrt. a működésének elmúlt több mint tíz éve alatt, több mint 1 millió szerződést kötött ügyfeleivel.

Az OTP Lakástakarék Zrt. a jogszabályban biztosított lehetőségeket alapján termékek széles skálájával áll magánszemély, és társasházi, lakásszövetkezeti ügyfelei rendelkezésére, legyen az egyéni, közmű vagy akár hitelszerződés mellé kötött lakás-előtakarékossági szerződés.

Az OTP Lakástakarék Zrt. az OTP Bankcsoport háttérszolgáltatásai révén olyan összetett szolgáltatáscsomaggal (alacsony törlesztésű lakáshitel forintban és devizában; felújítási hitel lakossági ügyfelek, valamint társasházak és lakásszövetkezetek részére) tud fellépni, amely az ügyfél számára egy helyen, optimális pénzügyi kiszolgálást biztosít.

Az OTP Lakástakarék Zrt. célja hosszú távon ügyfelei életpályáját átívelő lakásigényeinek minél szélesebb körű kielégítése, a rendelkezésre álló termékstruktúra folyamatos rendelkezésre tartásával, más banki termékekkel törtnő kombinálásával, melyet az OTP fiókok és az értékesítési partnereinek által történő folyamatos és ügyfél közeli elérésének lehetőségével kíván biztosítani.