Merkantil Bank
1988
1051 Budapest, József Attila u. 8.
: +36 1 / 268 6868
+36 1 / 268 6880
informacio@mail.merkantil.hu
Dr. Utassy László
OwnerJegyzett tőke
Hazai tulajdonOTP Bank Nyrt. 100%
Külföldi tulajdon--

A Merkantil Bank 1988-ban az Országos Kereskedelmi és Hitelbank leánybankjaként kezdte meg a működését, mint szakosított pénzintézet, ahol elsősorban váltóleszámítolással, faktoringgal és lízinggel foglalkozott.

1992-ben a Merkantil Bank tevékenységi kört váltott, Magyarországon elsőként kínálta a személygépkocsik részletre történő értékesítését. 1996-ban lezajlott a bank privatizációja, aminek következtében a Merkantil Bank Zrt. a legnagyobb hazai pénzintézet, az OTP Bank Nyrt. 100%-os tulajdonába került. Ennek is köszönhetően a Merkantil Bank tovább erősítette piacvezető pozícióját a gépjármű-finanszírozásban, továbbá folyamatosan bővítette a gépjármű-kereskedők és a vásárlók részére ajánlott termékeinek skáláját.

A Merkantil Bank termékkínálatában 2010-ben indult újra a termelőeszköz lízing tevékenység, 2012-től pedig a Merkantil Bérlet Kft. keretében a flottafinanszírozás.

A Merkantil Csoportnál (Merkantil Bank Zrt. Merkantil Car, Bérlet Kft.) igénybe vehető finanszírozási és szolgáltatási típusok: kölcsön, nyílt- és zárt végű pénzügyi lízing, tartós bérlet és flottakezelés.

A Merkantil Bank stratégiájának fontos eleme, hogy az OTP Bankcsoport tagjaként szoros kapcsolatra törekedjen a legnagyobb magyarországi pénzügyi vállalatcsoport többi tagjával, elsősorban az OTP Bankkal az együttműködésből származó előnyök kölcsönös kihasználása érdekében.