K&H Bank
1987
1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.
(06 1) 328 9000
(06 1) 328 9696
bank@kh.hu
Singlovics Béla elnök, Hendrik Scheerlinck, vezérigazgató
OwnerJegyzett tőke
Hazai tulajdon--
Külföldi tulajdonKBC Bank N.V.100%

A K&H Bank története a magyarországi kétszintű bankrendszer létrejöttéig, 1987. január 1-ig nyúlik vissza.  Alapítója a magyar állam és az örökölt ügyfélköréhez tartozó cégek voltak. Az 1992-ig tartó időszakban a Bank tevékenysége és ügyfélköre bővült, új szolgáltatások indultak, s dinamikusan növekedett a fiókok száma is. 1996-ban a K&H Bank magába olvasztotta a korábban is tulajdonában álló leánybankját, az IBUSZ Bankot. Az egyesüléssel univerzális nagybank született, mely ugyanebben az évben csatlakozott a VISA-hoz és az Europay-hez (ma MasterCard), így megkezdhette az ország egyik legszélesebb bankkártyaválasztékának kialakítását.
1997-ben a bankprivatizáció részeként kiírt tender győztese a belga Kredietbank és az ír Irish Life biztosítótársaság alkotta konzorcium lett, amely előbb a Bank részvényeinek 9,6 százalékát jelentő csomag megvásárlásával szerzett részesedést, majd ezt követően tőkeemelést hajtott végre. A tulajdonosi struktúra újabb változását az EBRD által nyújtott alárendelt kölcsöntőke részvénnyé történő konvertálása jelentette. Mindezek hatására a Bank stratégiai befektetői, a Kredietbank és az Irish Life egyaránt 23,1 százalékos, az EBRD pedig 18,2 százalékos tulajdoni hányadot szerzett. A belga tulajdonos KBC Bank és Biztosítási Csoport 2001-ben egyesítette a Bankot a holland ABN AMRO magyarországi érdekeltségével. Ez az egyesülés kiterjedt a Bankok leányvállalataira is, az Argosz Biztosító (a KBC nem-életbiztosító társasága), a LeasePlan (az ABN AMRO autóflotta-kezelő társasága) és a Mébit Biztosító (az ABN AMRO biztosítója) kivételével.

2001 februárjában a KBC 98,51 százalékra növelte részesedését a K&H Bankban. A Cégbíróság 2001. július 1-jével jegyezte be az egyesült K&H Bankot, melyben a KBC Bank 59 százalékos, az ABN Amro Bank pedig 40 százalékos tulajdonnal rendelkezett. Mára a K&H Bank kizárólagos, 100 százalékos tulajdonosa a KBC Csoport.

Napjainkban a K&H Bank, a K&H Csoport tagjaként Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, a nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is.

a K&H Bank célja, hogy modern pénzintézetként

• megőrizze, erősítse és javítsa valamennyi területen a már megszerzett piaci pozícióját;
  • prudens működéssel, valamint folyamatosan fejlesztett szolgáltatásokkal és termékekkel növelje meglévő ügyfelei bizalmát, és ugyanezek révén új partnereket szerezzen;
  • szolgáltatásai és termékei fejlesztésekor ügyfélközpontú megoldásokra törekedjen, amelyek a vállalatok és a magánszemélyek bármilyen helyzetben megfogalmazódó pénzügyi igényeire optimális megoldást jelentenek;
  • kimagasló Banki működés mellett érzékenyen figyeljen a társadalmat foglalkoztató kérdésekre, és stratégiája mentén közösségi szerepvállalással részt vegyen, segítsen azok megválaszolásában.