FHB Kereskedelmi Bank Zrt.
1082 Budapest, Üllői út 48.
+36-1-452-9100
+36-40-344-344
+36-1-329-1004
fhb@fhb.hu
Soltész Gábor Gergő, vezérigazgató
OwnerJegyzett tőke
Hazai tulajdonFHB Jelzálogbank Nyrt. 100,00%
FHB Ingatlanlízing Zrt. 0,00% (1 db részvény)

Az FHB Kereskedelmi Bankot – a 2006-2010. évekre elfogadott középtávú stratégiájával összhangban – az FHB Jelzálogbank Nyrt. alapította. A működési engedély kézhezvételét követően, 2006. december 5-én indult el a hitelintézeti működés Budapesten a központi bankfiókban. A 2007-es év során a korábban meglévő, és a fiókhálózat bővítésének eredményeként megnyíló fiókok a Bank használatába kerültek. A Kereskedelmi Bank fokozatosan átvette a lakossági és vállalati hitelek értékesítését a Jelzálogbanktól, forrásgyűjtő tevékenységbe fogott, amelynek során folyamatosan bővítette forrásoldali termékeinek körét a különböző bankszámla és bankkártya szolgáltatások terén. A Bank 2007. november 1. napjával csatlakozott az európai hitelintézetek és fogyasztóvédelmi szervezetek részvételével létrehozott „A lakáshiteleknél a szerződéskötést megelőzően az ügyfeleknek nyújtandó információkról szóló önkéntes Magatartáskódexhez” (Code of Conduct). A Kódexhez történő csatlakozás utáni felkészülést követően a Bank vállalta, hogy a Kódex előírásainak megfelelő formátumban és tartalommal is tájékoztatást nyújt ügyfelei számára, azzal a céllal, hogy átlátható és összehasonlítható információkkal segítse Ügyfelei döntéseit. Ezt követően 2009 szeptemberében a Bank – az FHB Csoport más tagjaival együtt – az elsők között csatlakozott a lakosság részére hitelt nyújtó pénzügyi szervezetek ügyfelekkel szembeni tisztességes magatartásáról szóló hazai Magatartási Kódexhez is. A Bank 2008 negyedik negyedévében elindította KKV üzletágát, 2010-ben pedig a befektetési szolgáltatási üzletágát. 2010. szeptember 30. napjával lezárult az Allianz Hungária Biztosító Zrt. és az FHB Jelzálogbank Nyrt. megállapodása az Allianz Bank Zrt. FHB-nak történő eladásáról. Továbbá életbe lépett a két cégcsoport közötti stratégiai együttműködésről szóló megállapodás, amelynek köszönhetően a magyarországi Allianz csoport és az FHB Bankcsoport ügyfelei az FHB kibővült fiókhálózatán keresztül érhetik el a két cégcsoport pénzügyi megoldásait, banki, biztosítói szolgáltatásait, termékeit. 2011. március 31-ével az Allianz Bank Zrt. beolvadt az FHB Bank Zrt.-be, így 2011. április 1-jétől jogutódként az FHB Bank Zrt. nyújtja a banki szolgáltatásokat a jogelőd Allianz Bank Zrt. ügyfeleinek is.