Citibank
1985
1051 Budapest, Szabadság tér 7.
(36-1)-374-5000
(36-1)-374-51-00
0640-24-84-24
Mr Aftab Ahmed
TulajdonosJegyzett tőke
Hazai tulajdon--
Külföldi tulajdonCitibank Holdings Ireland Limited 100%

A Citibank Magyarország az első leányvállalat, amelyet a Citi a Közép- és Kelet-Európa régióban létesített 1985-ben. A Citibank Overseas Investment Corporation 100%-os tulajdonában lévő Citibank Zrt. az írországi székhelyű Citibank Europe plc-be olvadt 2009. január 1-jei hatállyal, amely Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe néven működik Magyarországon 2009. január 1-jétől.

Az elmúlt mintegy 26 év során a Citibank szakembercsapata rövid és hosszú távú pénzügyi megoldásokat nyújtott vállalati ügyfelei számára, mely idő alatt e vállalatok életének több jelentős eseményében is aktív résztvevők voltak. A Citi mérföldkőnek számító finanszírozási tranzakciói között megemlíthető az első hazai kereskedelmi értékpapír-kibocsátási program megszervezése a Matáv számára 1993-ban, a Westel 900 induló finanszírozása 1997-ben, az addigi legnagyobb forintalapú projektfinanszírozás keretein belül a Vodafone Magyarországnak 2000-ben nyújtott induló projekthitel, az első iszlám finanszírozási struktúra megvalósítása Magyarországon a MOL számára 2001-ben, továbbá az addigi legnagyobb szindikált hitel megszervezése a MOL számára 2007-ben.

A Citi több sikeres állami kötvénykibocsátásban főszervezőként vett részt a magyar kormány megbízásából, többek között 2008-ban egy 1,5 milliárd eurós, 2009-ben pedig egy egymilliárd eurós államkötvény-kibocsátási programban, mely utóbbi tranzakció hozzájárult a Magyarország iránt a globális gazdasági és pénzügyi válság idején megingott befektetői bizalom helyreállításához. 2011-ben a Citi egy újabb 3,75 milliárd dolláros államkötvény-kibocsátásban szintén főszervezőként szerepelt.

A Citi 200 éves globális innovációs hagyományaira építve a Citibank Magyarország elsőként vezette be a hazai piacon a 24 órás telefonos ügyfélszolgálatot 1995-ben, elsőként kínált kezes és fedezet nélkül személyi kölcsönt 1996-ban, elsőként bocsátott ki valódi hitelkártyát 1998-ban, és elsőként kínált külföldi befektetési alapokat magánügyfeleknek 2002-ben. Egyedi volt a piacon a hitelkártya-szolgáltatáshoz kapcsolódó Könnyített Törlesztés 2004-ben, a Nullaforintos Bankszámlacsomagok 2008-ban, illetve a nemzetközi portóliódiverzifikációs megoldások biztosítása Budapesten a londoni székhelyű Citi International Personal Bankkel együttműködésben. A bank egyedi és innovatív új termékei és szolgáltatásai a közelmúltból és napjainkból többek között: a Citi Life multipartner hitelkártya, a banki piacon a legexkluzívabb Ultima hitelkártya, a Citigold befektetési tanácsadási szolgáltatást erősítő CitiPlanner program, a világ több országában a Citi bankszámlák közötti valós idejű online átutalást szolgáló Citi Globális Utalás, a hitelkártya-birtokos ügyfeleknek kínált internetes biztonságikód-szolgáltatás, vagy a CitiChat online szolgáltatás.

Napjainkban a Citibank egyedülálló globális bankként széles körű termékekkel és szolgáltatásokkal szolgálja ki nagyvállalati, kkv- és lakossági ügyfeleit Magyarországon.

A 2005-ben létrehozott Budapest Citi Szolgáltató Központ jelenleg mintegy 700 alkalmazottal működik. Széles körű szolgáltatásokat nyújt a Citi-vállalatoknak a régióban és globális szinten az operáció és a technológia, a pénzügy és a lakossági üzletág változatos területein.