CIB Bank
1979
1027 Budapest, Medve utca 4-14.
(06 1) 457 6800, (06 1) 423 1000
(06 1) 489 6500
cib@cib.hu
Fabrizio Centrone - vezérigazgató
TulajdonosJegyzett tőke
Hazai tulajdon--
Külföldi tulajdonIntesa Sanpaolo Holding International S.A.67,69%
Intesa Sanpaolo S.p.A.32,31%

Megalapozottan
Hosszú idő telt el, mióta a mai CIB Bank Zrt. alapító elődje a Közép-európai Nemzetközi Bank Rt. (CIB), 1979. november 9-én létrejött Budapesten, mint dolláralapon működő devizabank. Azóta is változatlan a meghatározó jelenlét, az előretekintő gondolkodás, valamint a környezeti tényezők figyelembe vétele a stratégia kialakítása és a szervezet hatékony működése és működtetése során. Az elmúlt évek stratégiája is ezen a gondolkodásmódon alapul.

Előre tervezve
A hosszú távú fenntartható növekedés és a külső hatások figyelembe vételével a CIB Bank leányvállalataival közösen 2009-ben indított el egy szervezeti átalakítási folyamatot. Ennek lényege, hogy minél inkább kihasználják a bankcsoportból származó előnyöket, valamint az, hogy még jobban megfeleljenek az ügyfelek által támasztott igényeknek. Az utóbbi kapcsán a CIB számos csatornán keresztül teszi lehetővé ügyfelei számára a közvetlen visszajelzést és ezeket elemezve, az eredményeket beépítve alakítja testre szabott egyedi megoldásait. Ilyen a „100% figyelem” program.

Értékek mentén
Az elmúlt években kikristályosodtak azok az alapelvek, értékek, amelyek meghatározóak a CIB Bank működése során, és továbbra is változatlanok. Ezek:

•  fenntartható üzleti működés
  • átláthatóság
  • prudencia

A CIB Bank jelenéről
A CIB Bank Zrt. az Intesa Sanpaolo Csoport leányvállalataként a hazai pénzpiacon az egyik legtőkeerősebb pénzintézet. Meghatározó anyabanki háttérrel és több mint 30 éves tapasztalattal univerzális hitelintézetként a kereskedelmi banki és befektetési szolgáltatások teljes körét nyújtja, amelyet leányvállalatai (CIB Lízing, CIB Faktor, CIB Alapkezelő) termékei, konstrukciói egészítenek ki.
A CIB Bank Zrt. országos lefedettséget jelentő több mint 100 fiókjában áll rendelkezésére közel 700 000 ügyfelének, miközben folyamatosan keresi az innovatív, ügyfeleire szabott megoldásokat. A CIB Bank Zrt. szolgáltatásai társas vállalkozások, intézmények, önkormányzatok és egyéni vállalkozók, valamint lakossági ügyfelek számára egyaránt elérhetők. A bankfiókok mellett rendkívül sokféle elektronikus csatorna is az ügyfelek rendelkezésre áll pénzügyeik gyors és kényelmes intézéséhez, mint például a CIB Internet Bank, mobilCIB, vagy az eBroker információs és értékpapír-kereskedési rendszer.
A CIB Csoport tuladonosa az Intesa Sanpaolo, amely az euróövezet vezető bankcsoportjai közé tartozik, piaci kapitalizációjának értéke 16,8 milliárd euró (2012. július 31-i állapot szerint), célja hogy az értékteremtés fogalmává váljon az európai bankrendszerben. Az Intesa Sanpaolo Olaszországban a lakossági, vállalati és vagyonkezelési területen egyaránt vezető pozíciót foglal el. A Csoport 10,8 millió ügyfélnek nyújt szolgáltatásokat 5 600 fióktelepből álló olaszországi hálózatán keresztül, és az olaszországi régiók többségében 15%-ot meghaladó piaci részesedést tudhat magáénak.

Elismerések
A CIB Csoport az elmúlt években több megtisztelő, szakmai elismerésben is részesült, ami részben az egész pénzintézetet, részben egyes termékeit, részben több szempontból is piacvezető fenntarthatósági teljesítményét díjazta. 2010-ben a CIB Csoport lett a legjobb a hazai pénzintézetek között a felelős működés rangsorában, 2009-ben az év lakossági hiteltermékéért kapott elismerést, 2008-ban pedig a legjobb lakossági internetbank címet tudhatta magáénak a Bank.