Tagjaink

Cetelem
Alapítás:
Cím:
Telefon:
Kék szám::
Fax:
E-mail:
Website:
1996
1062 Budapest, Teréz krt. 55-57.
(+36 1) 458-60-70
-
(+36 1) 225-22-00
cetelem@cetelem.hu
Elnök/Vezérigazgató(k):
Emmanuel BOURG
A Bank tulajdonosi szerkezete:
TulajdonosJegyzett tőke
Hazai tulajdon--
Külföldi tulajdonBNP Paribas Personal Finance100%

Bemutatkozás

A Magyar Cetelem Bank Zrt. 1997 októberében kezdte meg tevékenységét. 2003. január 1-jétől teljes körű banki pénzügyi szolgáltatási jogosultsággal rendelkezik.

A bank a lakossági fogyasztási hitelezési tevékenységre specializálódott, a tartós fogyasztási cikkek szinte teljes skálájára nyújtva áruvásárlási hitelt. A hazai piaci sajátosságokhoz képest új, ügyfélcentrikus szemléletű és a modern technikai eszközöket alkalmazó, ugyanakkor konzervatív kockázatkezelést megvalósító hitelezési politikája által a hazai piacon, az áruhitelezés területén, 2001-től piacvezető szerepet tölt be. 2007 végétől interneten is igényelhető áruhitel – egyes web-áruházakhoz kapcsolódóan.

A bank 1999-ben vezette be a Cetelem hitelkártyát, majd a MasterCard Europe nemzetközi kártyatársasághoz csatlakozva a teljes Mastercard hálózatot lefedve bővítette hitelkártya portfólióját. 2008-tól a Cetelem hitelkártyák külföldön is használhatóak.

A Bank személyi kölcsön termékeivel 2000 májusától van jelen a piacon, 2006-tól pedig a piacon elsőként valósította meg a személyi hitel interneten történő igénylésének lehetőségét. A Cetelem 2010-ben a partnerei weboldalán elindította, az On-line áruhitelt is. A Bank kényelmes és korszerű eljárást biztosít az internetes hozzáféréssel rendelkező ügyfeleknek, teljes körű ügyintézéssel és online hitelbírálattal.

A BNP Paribas két leányvállalata, a fogyasztási hitelezésben piacvezető Cetelem és a jelzálog-finanszírozási specialista UCB 2008-tól új üzletágként, Personal Finance néven folytatja működését nemzetközi szinten. A BNP Paribas Personal Finance – a BNP Paribas csoport tagjaként – a lakossági és az ingatlanhoz kötődő (jelzálog) hitelezés összekapcsolásával egészíti ki termékpalettáját.

A Bank általános célja a korszerű szemléletű, ügyfélközpontú, modern technikai eszközökkel támogatott lakossági fogyasztási hitelezés folyamatos fejlesztése, ezáltal a piacvezető szerep megtartása. Fő célkitűzés a kártyaüzletág terén, hogy további egyszerűsítésekkel, és az ügyfelek számára történő előnyös ajánlatokkal növelje a kártyakibocsátást és használatot, valamint a kártyával igénybe vehető szolgáltatások körét.

A célkitűzések szükségessé teszik, hogy  a Bank folyamatosan fejlessze informatikai rendszerét, és, ahogy az elmúlt években, úgy a jövőben is nagy hangsúlyt helyez a minőségi és biztonsági követelményekre, különös tekintettel a felelős hitelezés alapelveire.

A Cetelem a fenntartható fejlődés elkötelezett híveként fokozatosan beépíti a környezetvédelmi szemléletmódot vállalati kultúrájába és üzleti tevékenységébe. 2010-től a Bank minden Cetelem hitelkártyával végzett vásárlási tranzakció után 10 forintot faültetésre fordít a WWF Magyarország szakmai segítségével.

A Magyar Cetelem Bank egy központi irodaházban, és egy budapesti fiókban látja el tevékenységét.