Budapest Bank Zrt.
1987
1138 Budapest, Váci út 193.
+36-40-477-777
info@budapestbank.hu
Zolnai György elnök-vezérigazgató
TulajdonosJegyzett tőke
Hazai tulajdon--
Külföldi tulajdonGeneral Electric Company (GE)100%

A Budapest Bank 25 éve a magyar bankpiac meghatározó szereplője, amely a kedvezőtlen gazdasági körülmények közepette is megőrizte nyereségességét, fenntartva erős likviditását és profitabilitását, és változatlanul a piac egyik legstabilabb pénzintézeteként működik.

A Budapest Bank az ország egyik legelső kereskedelmi bankjaként, a kétszintű bankrendszer 1987-es kialakulása óta nyújt teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat a lakosság és a vállalkozások számára. Tulajdonosa a GE (General Electric Company). Országos hálózata 101 bankfiókot és egy önálló Money+ központot foglal magában, leányvállalataival együtt közel 3000 alkalmazottat foglalkoztat. Pénzügyi mutatóit tekintve az első nyolc legnagyobb hazai bank egyike.

A Budapest Bank üzleti tevékenységének alapja az anyavállalata, a GE etikai kódexe. Ez az értékrend előírja az üzleti tevékenységre vonatkozó jogszabályok betartását, az őszinte, tisztességes, megbízható és etikus magatartást. A bank vállalati filozófiája az egyenesség, átláthatóság, ügyfélközpontúság és értékteremtés jegyében született. Lényegre törő szemléletmódunk és felelős hitelezési politikánk lényege, hogy praktikus, átlátható termékeket és szolgáltatásokat nyújtunk ügyfeleinknek, és kiemelt figyelmet fordítunk mindezek világos, érthető kommunikációjára is.

A Budapest Banknál elérhető szolgáltatások egy részét a bank a tulajdonában lévő leányvállalatokon keresztül nyújtja. Ezek a vállalkozások a bankcsoport részét képezik és speciális tevékenységüket független gazdálkodó egységként végzik. Tevékenysége során arra törekszik, hogy ügyfelei minél egyszerűbben és gyorsabban juthassanak hozzá a céljaik eléréséhez szükséges pénzügyi szolgáltatásokhoz.

A bankcsoport főbb leányvállalatai:

A Budapest Alapkezelő 1992-ben jött létre. Főként befektetési alapok szervezésével, menedzselésével, nyugdíj- és egészségpénztári vagyonkezeléssel foglalkozik. Alapjai között egyaránt megtalálhatók a hagyományos pénzpiaci, kötvény-, részvényalapok csakúgy, mint az utóbbi időben egyre népszerűbb garantált alapok.

Az 1997-ben alakult Budapest Autófinanszírozási Zrt. a hazai piac jelentős szereplőjeként országszerte több száz partnerkereskedésén keresztül kínálja autófinanszírozási konstrukcióinak széles választékát mind a lakosság, mind a vállalatok számára.

Az 1992-ben alakult Budapest Lízing Zrt. mára az ország egyik vezető eszközlízing cége. Fő tevékenysége a Budapest Eszközfinanszírozó Kft.-vel együtt állóeszközök, elsősorban termelési eszközök lízingje.

Az 1997-ben alapított Budapest Flotta Zrt. szolgáltatásai között szerepel a járműflották operatív és pénzügyi lízingje, valamint flottamenedzsment szolgáltatások nyújtása a kis- és középvállalatok számára.