Kik vagyunk?

BankszövetségA Magyar Bankszövetség a hazai bankok érdekképviseleti szerve, a banki közösség hivatalos álláspontjának koordinátora és képviselője. A szövetség legfontosabb feladata a tagjait érintő szakmai érdekek képviselete. A szakmai álláspontok kialakítása érdekében a Magyar Bankszövetség a bankok szakértőiből álló munkabizottságokat alakít.

Tevékenységeink

 • a bankszektor érdekeinek képviselete
 • szakértői egyeztetések
 • részvétel a jogszabály-előkészítési munkában
 • együttműködés más szakmai és civil szervezetekkel
 • szakmai munkabizottságok és munkacsoportok működtetése
 • Etikai Bizottság működtetése
 • koordináció és szakmai egyeztetés a kormányzati döntések előkészítése során
 • részvétel az Európai Bankföderáció (EBF) döntéshozatalában
 • az EBF szakmai állásfoglalásainak implementálása
Hová forduljak egyéb banki kérdésekkel?

Tudnivalók

TÁJÉKOZTATÓ AZ UKRAJNAI HÁBORÚS MENEKÜLTEK RÉSZÉRE BANKI SZOLGÁLTATÁSOK KAPCSÁN

Метою цього документу є забезпечення загальної інформації про угорські правила відкриття банківського рахунку. Деякі вітчизняні установи у процесі своєї діяльності можуть відхилятися від окремих правил.

Перед відкриттям рахунку, будь ласка, поцікавтеся на вебсторінці або у філіалі банку про необхідні для цього дії та документи.

Банківський сектор надає підтримку біженцям, з цією метою банки на своїх вебсторінках надають загальну інформацію щодо умов, процесу, вимог відкриття банківського рахунку та необхідні для цього документи. Поряд з цим банки на вебсторінках надають інформацію про зняття готівки, про адреси банкоматів, в тому числі тих банкоматів, у яких можна зняти готівку за допомогою банківської картки, випущеної українськими банками.
 

Jelen dokumentum célja &...

A 2008-as világgazdasági válság óta a bankszektor folyamatosan szembesül új feladatokkal és adóterhekkel. 2021-ben a kereskedelmi bankok 520 milliárd forinttal járultak hozzá Magyarország költségvetéséhez. A 2010-ben ideiglenesen bevezetett bankadó, a speciális banki működési díjak (OBA, BEVA, szanálási alap, felügyeleti, stb.), a kétszeri ingyenes készpénzfelvétel biztosításának költsége a tranzakciós illeték teherrel, az általános társasági adónemek mellett most egy jelentős összegű, új költségvetési befizetés is megjelenik. Így a terhek összesített hatása már a magyar bankszektor gazdaságfejlesztő, tőkeközvetítő k&eacut...

A Magyar Bankszövetség a mai napon tartotta meg éves rendes Testületi Ülését. Ezen Varga Mihály pénzügyminiszter a magyar gazdaság kilátásairól, Kandrács Csaba, az MNB alelnöke pedig a magyar gazdaság jövőképéről tájékoztatta a Testületi Ülés résztvevőit. A Magyar Bankszövetség tagjai az alábbi közlemény közzétételéről határoztak.

Az elmúlt egy évre visszatekintve, a koronavírus okozta járvány elleni karanténszerű védekezést az egészségügyi szabályok szerinti együttélés váltotta fel. Ezt elsősorban az átoltottság magas szintje és az enyhébb tünetekkel járó vírusvari&aacu...

Kiberbiztonsági edukációs kampányt kíván elindítani a digitális pénzügyi műveleteket végző lakossági ügyfelek tudatosságának további erősítése érdekében az MNB és a Magyar Bankszövetség. A kezdeményezésre nagy szükség van, hiszen az online fizetési műveletek számának gyarapodásával párhuzamosan az utóbbi években nőtt az ügyfelekkel szembeni visszaélési kísérletek száma is. A hazai elektronikus pénzforgalom ugyanakkor európai összehasonlításban is rendkívül biztonságos, a sikeres visszaélések és az ügyfelek által elszenvedett veszteség forgalomhoz viszonyított aránya ...

A magyarországi bankok az ukrajnai háború kitörését követően, szinte azonnal reagálva lépéseket tettek a humanitárius válság kezelésére, az ukrajnai menekültek megsegítésére.

Bankok által nyújtott támogatások, aktivitások:

 • Az ukrán állampolgárok számlanyitásának, banki ügyintézésének segítése, egyes bankoknál  anyanyelvükön elérhető tájékoztatók biztosítása.
 • Számos bank speciális szolgáltatásokat vezetett be, többek között az ukrán hrivnya magyar forintra történő átváltását az erre kijelölt fiókokban, adott összeghat&aacu...