Tagjaink

Hiventures Zrt.*
Hiventures Zrt.*
Alapítás: 1999
Cím: 1027 Budapest., Kapás utca 6-12
Telefon:
E-mail: info@hiventures.hu
Weboldal: https://hiventures.hu/hu
Elnök/Vezérigazgató(k):
Katona Bence vezérigazgató
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon
Külföldi tulajdon

Bemutatkozás

A Hiventures küldetése, hogy segítse a jelen és jövő innovatív elképzeléseit, és ezzel hozzájáruljon egy fenntartható és értékteremtő startup és kkv ökoszisztéma kialakulásához Magyarországon.

Állami tulajdonú kockázati tőketársaságként, valamint az MFB Csoport tagjaként Európai Uniós és saját forrásból, 271,4 milliárd forintnyi tőkével segítjük a hazai innovatív vállalkozásokat és startupokat inkubációs, magvető és növekedési befektetési életszakaszokban, valamint a hagyományos kis- és középvállalkozói szektort generációváltás, piaci konszolidáció és külföldi befektetés ösztönzés tőkefinanszírozási megoldásainkkal.

Folyamatainkban szakmai támogatóink a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Tevékenységünk során törekszünk hosszú távú, stratégiai együttműködéseket kialakítani a hazai, illetve régiós startup és kkv ökoszisztéma szereplőkkel, kiterjedt mentorhálózatunkkal folyamatos szakmai támaszt nyújtunk az inkubációs fázisban lévő támogatott vállalkozásaink számára.

A Hiventures működésével hozzájárul a hazai vállalkozásalapítás ösztönzéséhez, startup közösség és piac edukálásához, a fiatal tehetségek kibontakozásához, a magyar vállalkozások hazai és külföldi terjeszkedéséhez, valamint Magyarország hazai és nemzetközi versenyképességének növeléséhez.