Erste Bank Zrt.
Kék szám:
Weboldal:
1998
1138 Budapest Népfürdő u. 24–26.
uszolg@erstebank.hu
Jelasity Radován-Elnök-vezérigazgató
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon 15 % Corvinus Befektetési Zrt.
Külföldi tulajdon 70 % Erste Group Bank AG., 15% EBRD

A pénzintézet ügyfeleit 143 fiókján, valamint 453 bankjegykiadó automatáján keresztül szolgálja ki, melyeket 5 165 kártyaelfogadó hely egészít ki. Leányvállalatain keresztül az Erste Bank Hungary a pénzügyi szolgáltatások teljes skáláját lefedi. Ügyfélszám és fiókszám alapján az Erste Bank Hungary a magyar bankpiac meghatározó szereplője, mérlegfőösszege szerint a második helyet foglalja el.

Az Erste Bank Hungary 1997 óta tagja az osztrák Erste Groupnak. Az elmúlt tíz évben az Erste Group Kelet-Közép Európa egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatójává vált, mely 8 országban (Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia, Magyarország, Horvátország, Szerbia, Ukrajna) több mint 50 000 munkavállalójával 17 millió ügyfelet szolgál ki 3 200 fiókból álló hálózatában.

Stratégiai helyzet

1.   Üzleti megközelítés: Pénzügyi megoldások és szolgáltatások széles skálája áll rendelkezésre az ügyfelek teljes pénzügyi életútján: a termékcsoportok közé tartoznak a megtakarítások, befektetések, hitelek, tanácsadói szolgáltatások, valamint a lízing.

2.   Földrajzi megközelítés: A magyar piac áll a középpontban, ugyanakkor az Este Group helyi leányvállalatain keresztül Kelet-Közép-Európa számos országában a külföldön is aktív ügyfelek számára szintén kínál a bank pénzügyi szolgáltatásokat és tanácsadást.

3.   Ügyfélközpontú megközelítés: Az Erste Bank Hungary szoros kapcsolatot tart fenn valamennyi ügyfélkörével, legyenek azok magánszemélyek, kis- és középvállalatok, nagyvállalatok, vagy az önkormányzati szektor.