Fundamenta
Kék szám:
Weboldal:
1996
1052 Budapest, Váci u. 19-21.
+361411-8181
info@fundamenta.hu
Tátrai Bernadett
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon Generali Biztosító Zrt. 14,88% UniCredit Bank Hungary Zrt. 7,38% Sberbank Magyarország Zrt. 1,39%
Külföldi tulajdon Bausparkasse Schwäbisch Hall AG 51,25% Bausparkasse Wüstenrot AG 13,63% Wüstenrot & Württembergische AG 11,47%

A Fundamenta-Lakáskassza 1997. óta folytat lakás-takarékpénztári tevékenységet szakosított hitelintézetként, története során több mint 2,2 millió megkötött szerződésével meghatározó szerepet vívott ki magának az otthonteremtés finanszírozásában. A társaság tevékenységi köre kiterjed a lakás-előtakarékossági szerződés szerinti betétgyűjtésre, hitelnyújtásra, illetve az e szerződéshez kapcsolódó áthidaló kölcsön nyújtására.

A lakás-előtakarékosság zárt, törvényileg szabályozott rendszere olyan intézményesített eszközt jelent az ingatlanhitel-piacon, amely a változó piaci, illetve kamatkörnyezetben is biztonságos konstrukciót garantál mind az ügyfélnek, mind a hitelintézetnek. A lakásszámla rendszeres havi befizetés mellett a megtakarítási időszak végén kedvezményes hitellehetőséget biztosít.

A Fundamenta-Lakáskassza a legjobb partner azok számára, akik öngondoskodással kívánják megalapozni jövőjüket. Széles lakáscélú megtakarítási és hitelkínálata segítséget nyújt az önerő saját tőke képzésében. A Fundamenta-Lakáskassza a rendelkezésére álló nemzetközi tapasztalatoknak és a korszerű technológiával támogatott tanácsadásnak köszönhetően magas színvonalú szolgáltatást nyújt.

2016-ban minden 4. percben döntött úgy valaki, hogy a Fundamentát választja partneréül. A Társaság lakossági betétállomány alapján a Top 10 tagja*, hitelpiaci részesedése az új lakossági lakáshitelek piacán évek óta stabilan 20% feletti**.

A Fundamenta 2011-ben az Év pénzintézete lett, s 2016-ban nyolcadik alkalommal is megkapta a Superbrands, valamint a Business Superbrands címeket.

*: Forrás: Érintett pénzügyi intézmények 2015. évi beszámolói

**: Forrás: MNB és Fundamenta adatok, 2012-2016