MBH Duna Bank Zrt.
Alapítás: 2013
Cím: 9022 Győr, Árpád út 93.
Telefon: +36 96 550-720
E-mail: kozpont@mbhdunabank.hu
Weboldal: www.mbhdunabank.hu
Vezérigazgató: Csicsáky Péter, Németh Mária vezérigazgató-helyettes
A bank tulajdonosi szerkezete:
Tulajdonos Jegyzett tőke
Hazai tulajdon 100 % hazai tulajdon; MBH Bank Nyrt. részesedés mértéke 98,46 %, 1,54% magánszemélyek, önkormányzatok 2,743 Mrd Ft
Külföldi tulajdon -

2013. október 1-jén az 1960-ban, Halásziban alapított, győri székhelyű Duna Takarékszövetkezet, (mely 2008. évben a Halászi és Esztergomi Takarékszövetkezet egyesülésével jött létre) zártkörűen működő részvénytársasággá, DUNA TAKARÉK BANK Zrt.-vé alakult át.

Tevékenységét 2023.12.01-től MBH Duna Bank néven, megújult arculattal, az MBH Csoport tagjaként, de önállóan működve folytatja a továbbiakban.

A hitelintézet négy megyében (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér és Pest) 14 fiókban szolgálja ki ügyfeleit. Az aktív szellemi foglalkozású munkavállalók létszáma 170 fő, 54%-uk a fiókokban végez munkát.   A bank győri központjában dolgozó szakemberek biztosítják a prudens, a törvényeknek és MNB ajánlásoknak megfelelő, biztonságos és eredményes leányvállalati, de továbbra is önálló banki működést.

Jól és hatékonyan működik az elmúlt években kialakított ügynökhálózati értékesítés, és felfutó tendenciát mutat a videóbanki ügyintézés. A meglévő kiszolgálási csatornák fejlesztése mellett új fókuszként kiemelt figyelmet fordít a hitelintézet az elektronikus csatornák kialakítására, az ott elérhető szolgáltatások körének szélesítésére.

Az MBH Duna Bank célja, hogy értékeiket megőrizve, a digitális világ nyújtotta elvárásoknak mindinkább megfelelve fejlődjön, és a helyi közösségekben betöltött szerepére alapozva törekedjen ügyfelei minél jobb kiszolgálására, a vidéken élők pénzügyi szolgáltatásokkal történő ellátása érdekében.

A hitelintézet fő ügyfélkörét a lakosság jelenti, de több ezer kis- és középvállalkozással is üzleti kapcsolatban áll. Erőssége az ügyfélismeret, az alkalmazkodóképesség és a gyors, hatékony ügyfélkiszolgálás.