2016. november 1-től egységes euró fizetési szabályok és szabványok az Unió minden tagállamában

2015. december 1., kedd 12:37

Alig egy év van még hátra addig, hogy az Európai Unió eurózónához még nem tartozó tagállamai – köztük Magyarország is -, felkészüljenek a SEPA[1] Vég-dátum Rendeletben[2] előírt követelmények teljesítésére. Jövő év november elsejétől az euróban esedékes fizetéseket már csak ezek szerint az egységes szabványok szerint bonyolíthatjuk le. A változások nem csak a pénzforgalmi szolgáltatókat, hanem ügyfeleiket is érintik, ezért érdemes már most  megkezdeni a felkészülést.

[1] Single Euro Payments Area, azaz egységes euro pénzforgalmi térség
2 Rendelet vagy Vég-dátum rendelet: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 260/2012/EU RENDELETE (2012, március 14.) az  euróátutalások és –beszedések technikai és üzleti követelményeinek megállapításáról és a 924/2009/EK rendelet módosításáról

[1]
                        [1] Single Euro Payments Area, azaz egységes euro pénzforgalmi térség