Hírek, aktualitások

2019. január 17.

BÉT LEGEK díj - Elismerés a befektetői tudatosság terjesztéséért

A hazai tőkepiac egyik legkiemelkedőbb eseményét, a Budapesti Értéktőzsde által az előző év legjobb tőkepiaci teljesítményét díjazó BÉT Legek 2018 rendezvényén a Bankszövetség kommunikációs főtitkár-helyettese, Sütő Ágnes kapta a befektetői tudatosság terjesztéséért járó kitüntetést. A laudációban elhangzott, hogy kollégánk elévülhetetlen érdemeket szerzett az Európai Bankszövetség által életre hívott Nemzetközi PÉNZ7 (Money Week) magyarországi adoptálásában. A PÉNZ7 rendezvénysorozat hazánkban évről-évre európai viszonylatban is kiugróban magas számban jut el gyermekekhez, pedagógusokhoz. A PÉNZ7 sikere érdekében együttműködik az Emberi Erőforrások Minisztériuma projektgazdaként, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány. Az MNB Pénziránytű Alapítványában kurátorként is tevékenykedő díjazott lényeges szerepet játszott ennek a példaértékű, szektorokon és szakmán átívelő összefogásnak a megteremtésében.

A Befektetői tudatosság terjesztéséért Sütő Ágnes, Magyar Bankszövetség átveszi a díjat.

A BÉT Legek díjakról

A Budapesti Értéktőzsde közel húsz éve minden évben megrendezi a hazai tőkepiac legkiemelkedőbb éves teljesítményeit díjazó eseményét, a BÉT Legeket. A díjak odaítéléséről a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri dönt. A legtöbb kategóriában kvantitatív módszertan (például forgalmi adatok) alapján lesz eredmény és kerülnek díjazásra a legjobbak. Az év hazairészvény-kereskedési platformja és a befektetői tudatosság építése kategóriáknál a beérkezett pályázatok, valamint - előbbi esetében - a felhasználók értékelése alapján állapítják meg a győzteseket.