Sberbank
1993
1088 Budapest, Rákóczi út 7.
info@sberbank.hu
Axel Hummel
OwnerJegyzett tőke
Hazai tulajdon--
Külföldi tulajdonSberbank Europe AG98,93 %
Türkiye Halk Bankasi1.07 %

A Magyarországi Volksbank Zrt. 1993 óta működik sikeresen a magyar piacon. A bank a Sberbank Csoport tagja, fő részvényese a Sberbank Europe AG, mely korábban Volksbank International AG (VBI) néven volt ismert.

A Sberbank Europe csoport 2012 februárja óta az orosz Sberbank 100 százalékos tulajdonába került. Az akvizícióval új esélyek és lehetőségek nyíltak meg a Magyarországi Volksbank Zrt. számára is. Az a tőkeerő, banki kultúra, pénzügyi tudás, termékismeret és elkötelezettség, amit a Sberbank képvisel,garanciát jelent a hosszútávú, sikeres és stabil banki működésre.

Az új tulajdonos stratégiájának következtében a Magyarországi Volksbank Zrt. hatalmas átalakuláson megy keresztül, aminek következtében megerősíti pozícióit a magyar piacon. Ez a változás előre visz, köszönhetően annak, hogy az anyabank jelentős likviditása mellett a banki folyamatok, a termékek és szolgáltatások valamint az alkalmazott technológia is kiemelkedően magas szintet képviselnek.

A Magyarországi Volksbank Zrt. hálózata ma Magyarországon 52 bankfiókot ölel fel. A bank a lakossági ügyfelek mellett magyar és nemzetközi tulajdonosi háttérrel rendelkező vállalkozásokkal foglalkozik: a mikro-, kis- és középvállalkozásoktól a nagy multinacionális ügyfelekig. Jövőképünk, hogy céltudatos, költséghatékony, modern és ügyfélközpontú meghatározó banki szereplővé váljunk Magyarországon, amely élvezi a Sberbank márka, a márka iránti bizalom és az ahhoz kapcsolódó technológia előnyeit.