UniCredit Bank
1990
1054 Budapest, Szabadság tér 5-6.
(36-1)-301-1271
06-40-50-40-50
(36-1)-353-4959
info@unicreditgroup.hu
Dr. Patai Mihály
TulajdonosJegyzett tőke
Hazai tulajdon--
Külföldi tulajdonUniCredit Bank Austria AG100%

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. 1990-ben jött létre Creditanstalt Rt. néven. Történetét fúziók alakították, melyek közül a legutóbbira, az UniCredito Italiano S.p.A. és a HypoVereinsbank AG-Bank Austria Creditanstalt AG pénzügyi csoportok egyesülésére, 2005-ben került sor. Eredményeként Európa egyik meghatározó bankcsoportja, a közép- és kelet-európai régióban pedig piacvezető bankhálózat jött létre. A csoporton belül a magyarországi bank az UniCredit Bank Austria AG leányvállalata maradt, a végső tulajdonosa az UniCredito Italiano S.p.A. 2007. február 1-jén a magyarországi bank sikeresen márkanevet váltott, melynek eredményeként UniCredit Bank Hungary Zrt. néven működik tovább.

Az UniCredit Bank átfogó és rugalmas termékeivel, szolgáltatásaival korszerű pénzügyi megoldásokat kínál mind a magánügyfelek, mind kis-, közép- és nagyvállalatok számára minden életszakaszban. Széles körű banki termékkínálatát az UniCredit Csoport hazai lízingvállalata, az UniCredit Leasing Hungary Zrt, és a Pioneer Alapkezelő Zrt. teszi teljessé, az UniCredit Jelzálogbank Zrt. pedig finanszírozási forrásokkal támogatja.

Az UniCredit Bank 2011-ben növekvő ügyfélköre, az ügyfélkiszolgálás folyamatos fejlesztése és hagyományosan költségtakarékos gazdálkodása révén a piacnál kedvezőbb eredményességi és egyéb pénzügyi mutatókat ért el. Az ügyfélközpontúság további erősítése érdekében végrehajtott fejlesztések eredményeként az UniCredit a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt növelni tudta ügyfelei számát: 2011 év végén már közel 405 ezer ügyfelet szolgált ki országos fiókhálózatában, interneten és telefonos ügyfélszolgálatán. Ugyancsak az ügyfelek érdekében tett eredményes erőfeszítéseket igazolta vissza, hogy a bank négy kategóriában ért el kiemelkedő eredményt Az év bankja 2011 versenyen. „Az év leginnovatívabb bankja” és „Az év lakossági hitelterméke” kategóriákban győztes lett, és két második díjjal is elismerték további megtakarítási és számlacsomag termékeit. Az UniCredit Bank Passzold tovább! programja pedig a European Sponsorship Association Sponsorship Award 2011 nemzetközi verseny „Business to Community” kategóriájában lett első helyezett jól mutatva a bank elkötelezettségét a helyi közösségek iránt.