Raiffeisen Bank
1986
1054 Budapest Akadémia utca 6.
(+36 1) 484 4400
(+36 40) 48 48 48
(+36 1) 484 4444
info@raiffeisen.hu
Heinz Wiedner
TulajdonosJegyzett tőke
Hazai tulajdon--
Külföldi tulajdonRaiffeisen-RBHU Holding GmbH100%

A Raiffeisen Bank Zrt. univerzális banki szolgáltatásokat nyújt, foglalkozik rövid, közép- és hosszú lejáratú hitelnyújtással, ezen belül forgóeszköz-hitelezéssel, váltóleszámítolással, exportkövetelések megelőlegezésével, garancianyújtással, devizahitelezéssel és letétkezeléssel. A külkereskedelem területén export-import tevékenységhez kapcsolódó okmányos ügyleteket végez (akkreditív, okmányos inkasszó, garancia, sima átutalások stb.), és foglalkozik arbitrázs- (valuta-, devizaátváltási és határidõs deviza-) mûveletekkel, befektetési és pénzügyi tanácsadással, valamint projektfinanszírozással. Magyarországon nagy- és középvállalatoktól, önkormányzatoktól, intézményektől forint- és devizabetétet gyűjt. 1994 óta a Raiffeisen Bank központja, valamint fiókhálózata révén bővíti kapcsolatát az önkormányzatokkal, elsõsorban a számlavezetés, a likviditáskezelés, az infrastrukturális és környezetvédelmi fejlesztések finanszírozása területén. A bank 1996 óta végez letétkezelést nyugdíjpénztárak, önkormányzatok és befektetési alapok számára.

A Raiffeisen Bank Zrt. hazai és nemzetközi pénzintézeti kapcsolatai sokrétûek: levelezõ kapcsolatokat épített ki és tart fenn világszerte több mint 950 bankkal. Ez lehetővé teszi sima átutalások, külkereskedelmi ügyletek gyors és szakszerû végrehajtását, valamint a nemzetközi hitelszindikálási és asset-trading tevékenységben való aktív részvételt. A Friderich Wilhelm Raiffiesen Private Banking megalakulásával a bank a jelentősebb megtakarításokkal rendelkező magánügyfeleinek a banki alapszolgáltatásoktól az összetett vagyonkezelési feladatokig kínál egyedi megoldást pénzügyeik kezeléséhez.

1999 januárjától a bank lakossági üzletága is a magánszemélyek rendelkezésére áll korszerű termékeivel és megsokszorozott elérési lehetőséggel. A lakossági üzletág folyószámla-vezetési, betétlekötési, automatikus befektetési, személyikölcsön-, lakáshitel-, lízing- és egyéb kiegészítő pénzügyi szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek. A Raiffeisen Bank Zrt. széles szolgáltatási választékkal áll nagyvállalati, valamint kis- és középvállalati ügyfelei rendelkezésére is, folyamatosan bővítve termékkínálatát, az ügyfelek jobb, gyorsabb, gördülékenyebb kiszolgálását szem elõtt tartva.

A bank stratégiájának fókuszában az ügyfelek megbecsülése áll, melyhez konkrét előnyöket is kínál