KDB Bank
Telephone:
Blue number::
1989
H-1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 42-46.
(36) 1 374 9700, -9990
info@kdb.hu
CEO:
Chung Hun Jin
The Bank's ownership structure:
TulajdonosJegyzett tőke
Hazai tulajdon--
Külföldi tulajdonThe Korea Development Bank (KDB Financial Group) (Dél-Korea, Szöul)100%

Introduction

A KDB Bank Európa Zrt. a szöuli székhelyű KDB Bank (a KDB Pénzügyi Csoport tagja) leányvállalata. Teljes körű kereskedelmi szolgáltatásokat nyújtó bankként ügyfélközpontú, rugalmas megoldásokat kínálunk lakossági és vállalati klienseinknek. Szigorúan ragaszkodunk szolgáltatásaink kiemelkedő minőségéhez, átvéve ázsiai anyabankunk dinamikus, versenyképes szemléletét. A KDB Pénzügyi Csoport a világ egyik legerősebb pénzügyi csoportja; e stabil háttér garantálja a biztonságos pénzügyi szolgáltatásokat a magyar leányvállalat ügyfeleinek is.

Történet – 20 éve a magyar pénzügyi piacon

A KDB Bank magyarországi története több mint húsz évre nyúlik vissza: a bank elődjét, a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Investrade Kft.-t 1989-ben alapították meg. A vállalat 1991-ben átalakult MHB-Daewoo Bank magyar-koreai vegyesvállalattá (50% Daewoo tulajdonhányad), mely kereskedelmi banki szolgáltatásokat nyújtott. 1997-ben teljes körű banki szolgáltatásokat nyújtó pénzintézetté vált.

2002-ben, miután a Koreai Fejlesztési Bank tulajdonába került, KDB Bank (Magyarország) Zrt. néven folytatta tevékenységét (jegyzett alaptőke: 33 millió USD); 2004-ben és 2006-ban a tulajdonos újabb tőkeemeléseket hajtott végre (összesen 84 millió USD).

Napjainkban a magyarországi hálózat 8 fiókkal működik, s a gazdasági válság okozta nehéz körülmények ellenére is stabilan nyereséges. Profitabilitásának köszönhetően a KDB bankhálózat 12 külföldi tagja között a második helyen áll, csak a Shanghai Fiók előzi meg.

Jövőkép – további fejlődés

A KDB Pénzügyi Csoport célja, hogy a világ vezető 20 pénzügyi csoportjának egyikévé váljon, s e töretlen fejlődés részese a KDB Bank Európa  Zrt. is. Közös jövőnk alapjait a globális pénzügyi piacon való helyes pozícionálással fektetjük le, így akár gazdasági recesszió esetén is meg tudjuk őrizni nyereségességünket, s ezáltal ügyfeleink számára is jövedelmező együttműködést tudunk ajánlani. A terjeszkedési stratégia széles körű jelenlétre irányul a közép-kelet-európai régió számos országában, melynek központi szerepét a magyar leányvállalat töltheti majd be.

Szolgáltatások

• A KDB Bank Európa Zrt. teljes körű kereskedelmi banki szolgáltatásokat nyújt.
  • Deviza- és forintbetétek
  • Állampapírok
  • Számlavezetés magánszemélyek részére
  • Számlavezetés vállalatok és egyéb szervezetek részére