Fundamenta
1996
1052 Budapest, Váci u. 19-21.
info@fundamenta.hu
Dr. Gergely Károly
TulajdonosJegyzett tőke
Hazai tulajdonGenerali-Providencia Biztosító Zrt.14,88
UniCredit Bank Hungary Zrt.7,38
Magyarországi Volksbank Zrt.1,39
Külföldi tulajdonBausparkasse Schwäbisch Hall AG51,25
Bausparkasse Wüstenrot AG13,63
Wüstenrot & Württembergische AG11,47

A Fundamenta-Lakáskassza 1997 óta folytat lakás-takarékpénztári tevékenységet szakosított hitelintézetként, története során több mint 1,65 millió megkötött szerződésével meghatározó szerepet vívott ki magának az otthonteremtés finanszírozásában. A társaság tevékenységi köre kiterjed a lakás-előtakarékossági szerződés szerinti betétgyűjtésre, hitelnyújtásra, illetve az e szerződéshez kapcsolódó áthidaló kölcsön nyújtására.

A lakás-előtakarékosság zárt, törvényileg szabályozott rendszere olyan intézményesített eszközt jelent az ingatlanhitel-piacon, amely a változó piaci, illetve kamatkörnyezetben is biztonságos konstrukciót garantál mind az ügyfélnek, mind a hitelintézetnek. A lakásszámla rendszeres havi befizetés mellett a megtakarítási időszak végén kedvezményes hitellehetőséget biztosít.

A Fundamenta-Lakáskassza a legjobb partner azok számára, akik öngondoskodással kívánják megalapozni jövőjüket. Páratlan Széles lakáscélú megtakarítási és hitelkínálata segítséget nyújt a saját tőke képzésében. A Fundamenta-Lakáskassza a rendelkezésére álló nemzetközi tapasztalatoknak és a korszerű technológiával támogatott tanácsadásnak köszönhetően magas színvonalú szolgáltatást nyújt.

2011-ben minden 4. percben döntött úgy valaki, hogy a Fundamentát választja partneréül. A Társaság ügyfélszám alapján a 4. legnagyobb hazai hitelintézet­*, lakossági betétállomány alapján pedig a Top 10 tagja**.

A Fundamenta 2011-ben az Év pénzintézete lett, s harmadízben is megkapta a Superbrands, valamint a Business Superbrands címeket, továbbá a Hewitt-Legjobb munkahely versenyben a 250-1000 fő közötti vállalati kategóriában I. helyezést ért el.

*: Forrás: Portfolio.hu 2011. évi pénzügyi évkönyv (2009 végi adatok)

**: Forrás: Érintett pénzügyi intézmények 2011. évi beszámolói