Banif Plus Bank Zrt.
061/505-5000
061/505-5001
kapcsolat@banifplus.hu
Francisco Fonseca (Vezérigazgató); Gáti Tamás (Ügyvezető Igazgató), Kovács Tibor (Ügyvezető Igazgató)
TulajdonosJegyzett tőke
Hazai tulajdon--
Külföldi tulajdonBanif Mais S.A.100%

A Banif Plus Bank Zrt. 1998-ban kezdte meg működését Tecnicredito Magyarország Pénzügyi Részvénytársaság néven. A vállalatot kizárólagos részvényesként a használt gépjármű finanszírozás terén Portugáliában piacvezető Banif Mais SA alapította. A Banif Mais összesen 6 országban van jelen, beleértve két közép-kelet-európai országot, Lengyelországot és Szlovákiát. A Társaság fő tevékenységét az új és használt gépjárművek megvásárlásához történő pénzkölcsön nyújtása jelenti. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügylete 2006. augusztus 11-i hatátozatával engedélyezte a Tecnicredito Magyarország Pénzügyi Részvénytársaság bankká történő alakítását, amely így Bank Plus Zrt. néven folytatta üzleti tevékenységét. Az új szervezeti formájának köszönhetően a bank az ügyfeleknek kínált pénzügyi szolgáltatások körét (magánszemélyek részére nyújtott számlavezetési és betétgyűjtési szolgáltatás) is jelentősen bővítette.

A 2010-es év megújulást hozott a Bank életébe. A portugál anyavállalat a 2009-es év végén egyesült a szintén portugál BANIF Pénzügyi Csoporttal, melynek eredményeként Banif Plus Bank Zrt. néven folytatja tovább tevékenységét a vállalat. A névváltással együtt egy stabil, nemzetközi bankcsoportot tudhat tulajdonosai között.

A Banif Plus Bank Zrt. fiókhálózata 2006 óta 9 egységből áll: kettő Budapesten, a többi a nagyobb vidéki városokban található, úgymint Debrecen, Miskolc, Győr, Kecskemét, Pécs, Székesfehérvár és Szombathely.

Stratégiai szempontból a legfontosabb megyeszékhelyeket lefedő fiókhálózat célja, hogy a Banif Plus Bank Zrt. minél magasabb szintű szolgáltatást tudjon nyújtani mind fő partnerei, a gépjárműkereskedők felé, mind pedig a finanszírozási termékeinket igénybe vevő ügyfelek részére.

A Társaság igyekszik úgy értékesíteni versenyképes termékeit és szolgáltatásait, hogy közben a piacon tevékenykedőkkel jó kereskedelmi kapcsolatokat alakítson ki. Folyamatosan igyekszik fejleszteni az általa nyújtott szolgáltatások minőségét, valamint törekszik a gépjármű-kereskedőkkel való kapcsolat elmélyítésére, főleg a nagyobb mértékű területi lefedettséget biztosító fiókhálózaton keresztül.

A Banif Plus Bank Zrt. a jövő kihívásainak az ügyfelei és partnerei számára nyújtott szolgáltatások színvonalának folyamatos javításával, termékei fejlesztésével, valamint körültekintő kockázatkezeléssel, illetve kockázat alapú árstratégiával kíván megfelelni.